Zdarzyło się, że po wielu latach ludzie znów przypomnieli sobie o małej, niezwykłej roślince, która przez tysiące lat towarzyszyła ludziom, ubierając ich, karmiąc i lecząc.
Stało się to w latach 50 tych XX wieku za sprawą niemieckiej doktor biochemii i farmakologii Johanny Budwig, która za swe osiągnięcia i odkrycia, które wykorzystała do leczenia chorych na raka była 7 razy nominowana do Nagrody Nobla .
Metoda dr Budwig spowodowała, że chorzy na raka zdrowieli.
Jest udokumentowanych ponad 40.000 wyleczeń.
Dieta dr Budwig jest bardzo prosta:
Dr Budwig zastosowała mieszankę oleju lnianego, jako najbogatszego źródła Omega 3 z chudym serem białym. Mieszanie obu składników w proporcjach 2-8 łyżek oleju tłoczonego poniżej 40 stopni C, nieoczyszczonego, niekonserwowanego, bez domieszek innych olejów ze szklanką sera białego odbywało się przez 5 minut, mieszadłem typu blender.
Dochodziło do dokładnego połączenia, dzięki czemu tak uzyskana pasta dr Budwig sprawiała, że olej był całkowicie przyswajalny przez organizm ludzki a Omega 3 mogła bez problemu wniknąć do wszystkich komórek.
Zabronione w diecie Budwig jest spożywanie jakichkolwiek innych tłuszczów, wędlin produkowanych przemysłowo, jedzenie cukru, słodzików, słodyczy i przetworów z cukrem (słodzić wolno było tylko miodem lub sokiem winogronowym).
Zalecane było jedzenie owoców i świeżych soków, warzyw, zwłaszcza zielonych, jajek, ryb, mięsa przyrządzanego domowymi metodami bez konserwantów. No i oczywiście trochę ruchu (spacer) lub przebywanie na świeżym powietrzu.
SCHUDNĄĆ, czyli Dieta 1200 Kcal.
-
SEKRET DIETY to jedzenie niewielkich porcji, pięć razy dziennie, co trzy
godziny o tej samej porze. Dzięki temu łatwo można oszukać głód.
Rodzaj diety:Diet...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz